Butiken på byakontoret har förnyats! Välkommen på besök!

Nu har vi också fått in Ove Enqvists och Taneli Eskolas bok Obbnäs – elämää saaristokylässä som nyss Obbnäskansipresenterades på Luckan i Kyrkslätt och lovar att bli en försäljningssuccé. Priset är 39€

Dessutom har vi en fin samling böcker på svenska och eller finska, de få exemplar vi har kvar av dem  säljs förmånligt: Kåre Pihlströms prisade bok Träden och vi, av Henrik Ekbergs  Gustaf Mannerheim Bolsjevismens svurne fiende har vi exakt ett exemplar kvar, Martti Häikiös tvåspråkiga bok om den finländska telefonins fader Dan. Joh. Wadén (född i Degerby), Solbergsbon Karin Lindroos Stugboken finns både i en svensk och en finsk version - den perfekta gåvan.

Kerstin Karlberg är aktuell med fjolårets succéböcker Mauno Koivistos Täkter  och Korpen. Båda har gått bra åt och finns ännu i lager, liksom Korpens föregångare Gården...

Missa inte heller Sture Lindholms utmärkta böcker, bland dem den uppdaterde versionen av Gränsland!

I butiken på byakontoret säljer vi lokala produkter som smycken, tovade och stickade produkter.

Nyast för i år är Fiskars kafferosteris Degerbykaffe, välj mellan mörkt och ljust kaffe i 200 grams påsar.

Karin Heikkiläs fina handarbeten har blivit väldigt populära och vi får in en ny sats i april! . Degerbybördiga Ami Avellans silversmycken och Jarkko Toivolas smycken med motiv från Degerby kommuns sigill är mycket beundrade. Lokala podukter är också Börje Sonntags Igorknivar m.fl. träprodukter.

Andra inhemska produkter är österbottniska plåtprodukter, bl.a. små mjölkkannor och pepparkaksformar och givetvis Caramillas härliga godsaker och Granholms fudge och marmelad i olika smaker. Hos oss hittar du också Denise Ramstedts vykort kylskåpsmagneter och annat med Degerbymotiv..

Degerbyvimpeln har blivit populär. Den passar för ca 8-10 meter långa flaggstänger och finns också i en mindre version att fästas ovanför dörren.

Alla produkterna i vår butik kan på något sätt kopplas samman med vårt områdes historia. Dstopp2et gäller inte minst de fina leksakshundarna som finns på våra hyllor – många hundar och katter lämnades nämligen kvar när Porkala-området tömdes hösten 1955. 

 

Be oss gärna berätta mera!

Ta kontakt ifall du har någon lämplig produkt som du vill sälja hos oss!

Välkommen!