stopp2Butiken på byakontoret har förnyats! Välkommen på besök!

I butiken på byakontoret säljer vi lokala produkter som smycken, tovade och stickade produkter. Årets nyhet är Degerbybyon Veronika Bäckmans buljongbaser och sylter. Alldeles nyss har vi fått in Sture Lindholms bok Fånglägerhelvetet i Dragsvik, som kompletterar byarådets film på kommande Västankvarn 1918. Vi har också fler av Lindholms böcker, alla till specialpris och dessutom Sirpa Kähkönens tvåspråkiga bok Hugo 1918. Karin Heikkiläs fina handarbeten har blivit väldigt populära. Degerbybördiga Ami Avellans silversmycken och Jarkko Toivolas smycken med motiv från Degerby kommuns sigill är mycket beundrade. Andra inhemska produkter är österbottniska plåtprodukter, bl.a. små mjölkkannor och pepparkaksformar och Granholms fudge och marmelad i olika smaker. Hos oss hittar du också vykort och böcker om Porkala.

Degerbyvimpeln har blivit populär. Den passar för ca 8-10 meter långa flaggstänger och finns också i en mindre version att fästas ovanför dörren.

Alla produkterna i vår butik kan på något sätt kopplas samman med vårt områdes historia. Det gäller inte minst de fina leksakshundarna som finns på våra hyllor – många hundar och katter lämnades nämligen kvar när Porkala-området tömdes hösten 1955. 

veronica

Be oss gärna berätta mera!

Ta kontakt ifall du har någon lämplig produkt som du vill sälja hos oss!

Välkommen!

 

sture