Degerby byaråd genomförde sitt senaste Leader+projekt Interaktiva Degerby den 1 mars - 30 november 2014 med Sonja Bäckman som projektledare. Inom ramen för projektet har denna byaportal byggts upp, där degerbyborna ges chansen att interagera via nätet, där vem som helst kan skicka in sina berättelser och bilder som alla sedan kan kommentera, där företagen och föreningarna presenteras och kan informera om aktualiteter eller evenemang, där Degerby som by presenteras, produkterna, tjänsterna, evenemangen, sevärdheterna - dvs. allt som byn har att erbjuda både för invånarna och turisterna. Vi har också en blogg, kontakta oss om du är intresserad av att skriva eller vet någon som kunde vara intresserad. Du får naturligtvis skriva på ditt eget språk.

Vi har också haft som mål att sprida information om vår närhistoria och det gjordes förutom via denna hemsida även som förut genom Degerby Igor-museet men också genom besök i skolor, Degerbydagens seminarium i augusti samt exkursioner. Vi har haft över 170 elever på besök till museet samt varit på tre olika skolbesök för att informera skolelever om vår närhistoria. Rundturer i parentestema har ordnats under Degerbydagen i augusti samt matmarknaden i september.

Byarådet fortsätter sin verksamhet med jobbet kring Igor-museet, förnyandet av utställningarna, arkivering och marknadsföring, kyrkkaffe, evenemang för bybor och turister samt mycket övrig verksamhet. Har du idéer för hur du kunde bidra till att utveckla vår verksamhet? Kontakta oss: +358 405418526 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Du kan också boka en tid för diskussion på byakontoret.

 

Resultat av våra tidigare projekt:

  • ¢-Pomo-projektet 1997 som möjliggjorde Igor-museet och utgivningen av boken Före, under och efter Parentesen
  • Bestående resultat av byarådets tre tidigare Leader+ projekt: Rosenberg som välutnyttjat mötesrum med it-rum, infopunkt, museishop och plats för utställningar, egna vykort, hemsida, perennarabatt.