Aktuellt i Degerby

sommarguider1

Från och med fredagen den 1 juni har vi igen sommaröppet på Igormuseet och i museishopen tisdagar till fredagar kl. 11-16. I juni är Maggie Lindqvist och Rickard Lindholm på plats.

OBS! vi har öppet också andra tider på beställning, ring gärna och boka 040 5418526. För grupper behövs alltid förhandsbokning.

I april öppnade Igor-museet sina nya utställningar. Det har hänt mycket under vintern, en del av föremålen har bytts ut och bytt plats och många nya historier har kommit in. Vi berättar både om dem som evakuerades från Porkalaområdet och om dem som bodde här under Parentesen, dvs. ryssar, ester, letter, ukrainare. Dessutom finns det en berättelse om en Hangöfamilj som evakuerades till Degerby. Välkommen på besök! Öppethållningstiderna hittar du här.

Det finns 489 gravar på Kolsarby ryska begravingsplats i Kyrkslätt. 184 av dem gäller barn. Detta vet vi tack vare Guy Nordström som gjort ett fint jobb med att ta reda på alla namn och titlar och andra fakta som finns på stenarna och gjort en förteckning som han överräckt till Igor-museet. Stort tack Guy!