Hänt i Degerby

ekbergskträffFullsatt var mötesrummet på byakontoret Rosenberg på tisdagskvällen när Henrik Ekberg kunnigt orienterade i Mannerheims värld. Finlands sex krig heter boken som gavs ut på Militärhistoriskt bibliotek för några år sedan - nu har han studerat ännu mer på temat Mannerheim och vi kan hoppas på en ny bok så småningom. Under tiden kan vi läsa kapitlet om Mannerheim som han medverkat med i Smaka på Västnyland!

Längs hela Hangö udd fördades den här gruppen med Vihdin Liikenne på söndagen och besökte förstås också Igor-museet där boken Porkkala-Udd fick en strykande åtgåmg. Stopp-skylten gick också bra åt.

Vi tar alltså emot grupper också på söndagar - men bara på förhandsbeställning.vichtisgrupp

Hösten är här men Igormuseets säsong fortsätter. Vi tar fortsättningvis emot nya beställningar. På bilden passar Esbo bilmuseum på att besöka oss den sista sommarlördagen. I fortsättningen har vi öppet lördagar 12-16 ända in i november och alltid på beställning alla andra dagar. Lördagen den 14 september då Ingå har öppet hus har vi givetvis öpet kl. 12-16. Välkomna!

Esbo bilmuseum

Forneldskvällen i keldjursparken blev samtidigt säsongavslutning för parken som haft en fin säsong med både inhemka och utländska besökare - sista veckan till och med en grupp naturstuderande från Korea.

Mano d´Oro och hans assistent gav årets forneldslväll en magisk touch som uppskattades av alla åldrar.

Och djuren i parken var förstås också en viktig attraktion - fast riktigt alla var ändå inte beredda att klappa boaormen Bo som kelsjukt slingrade sig kring John Mortells axlar.

forneld1forneld2