Hänt i Degerby

Välbesökt blev vatteninfon på Furuborg på onsdagen. Peter Bergman informerade för kommunens del om projektet som berör både Degerby vattenandelslag och Östra Ingå vattenandelslag. Risto Saarinen berättade om vilka kostnader och åtgärder som är att vänta på Degerby detaljplaneområde där NYM-centralen påtalat behovet av ett centraliserat avloppsnät.

Ytterligare en imformation hålls på Furuborg lördagen den 10.12. kl. 11-13.

IMG20221123193228

Ett helt stall fina käpphästar föddes på Roseberg i slutet av september. 4H och byarådet ordnade i samarbete kursen i tillverkning av käpphästar och som ledare fungerade Jessica Holmström. På bilden Vilma Bergström,Saga Jaatinen, Vera Holmström och Milla Westerholm.Vilma Bergström Saga Jaatinen Vera Holmström Milla Westerholm

Degerbydagen samlade publik i alla åldrar, först ut var de yngsta som såg till att inte missa Arne Alligator. Medan Covericks musik smekte öronen konsumerades marthornas våfflor och DUF:s kaffe, Igormuseet hade mängder av besökare och Ingå FBK:s bilar studerades noggrant. De yngsta ägnade sig åt hopptorget och torghandlarna var i full gång. Lantmannagillets utställning påminde om jordbruksredskapens utveckling, förr klarade man sig med enklare redskap. Degerbydagen var resultatet av ett fint samarbete mellan Degerbyborna: DUF, Degerby lantmannagille, Degerby marthaförening, Folkhälsan i Degerby, Ingå församling, Sparbanksstiftelsen, Degerby Deli och Degerby byaråd. Solrosodlingen vid väg 51 är till för alla nuvarande och blivande vänner av Degerby och får fritt skördas. Bengt-Olof Wikström sådde solrosfröna som kommunen donerade och Christer Lindqvist var med och röjde.Tack allesammans!

Arne2b

Degerbymarthornablantmän3b