Museet Degerby Igor berättar den spännande och otroliga historien om när Porkala-området med Degerby och stora delar av Kyrkslätt och Sjundeå var en sovjetisk marinbas. Byarådet i Degerby öppnade museet sommaren 1997. Idag består museet av den röda museibyggnaden, som renoverades år 2002 och har byggts till sedan dess, och det gula huset Rosenberg, till evakueringen 1944 Degerbys kommungård, nu fyllt med utställningar, en museishop och ett digitalt arkiv.

 Museets öppethållningstider:

Juni, juli och augusti tisdagar till lördagar kl. 11-16, i maj lördagar 12-16, från september lördagar kl. 12-16.

Vi tar givetvis emot beställningar också utanför öppethållningstiderna!

Förhandsbokade grupper har alltid företräde. Grupper är välkomna också utanför de ordinarie öppethållningstiderna, även söndagar. Grupper måste alltid förhandsbokas!

Våra priser 2022:
 10 € per person, barn över 7 år 3 €. eller museikort.
Grupper: 7 € per person plus en gemensam guidningsavgift på 45 €.  För grupper över 25 personer debiterar vi ytterligare 40, dvs. en gemensam guidningsavgift på 45+40=85 €. Kaffeservering bör alltid  beställas på förhand. Kaffe med bulle 4 €. Kaffe med salt bit 7 €.

OBS! Nu kan du också beställa en lunch att serveras på Igor.Lättlunchen för 8€ innehåller tre salladsalterantiv och fyra soppalternativ. Ring eller skriv och fråga.

Ta kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller +358 405418526

Några nya huvudteman 2022:

  • Porkalabasens uppgång och fall
  • Gränsbevakningens relationer till lokalbefolkningen
  • Tomten på Domarberget - en skattjakt för barn
  • OS-medaljören Edil Rosenqvist från Degerby
  • Västankvarn 1918 - guidad rundtur

Museikortet fungerar också hos oss! Pris 74€ för ett helt års museiupplevelser. Och i museishopen finns guideboken Visit Porkkala-Udd - den perfekta  och femspråkiga reskamraten på resten av rundturen! Pris 20€

musekort logo svenska

pärmen