Tapahtunut Degerbyssä

Degerbynpäivästä tuli selvä menestys, kiitos Karl-Göran Karlssonin
ohjauksesta ja Degerby Lantmanangilletin myötävaikutuksesta. Aurinkoinen
sää ja runsas kävijämäärä kruunasi päivän - Susanne Sonntagin ja Teddy
Granrothin säestyksellä. Video tapahtumasta on kohta tulossa.

Tiina Mäntylä ja Alma Backman esiintyivät venäläisinä kaunottarina.

 

 Gunnar Baarmanin T-34 panssarivauanu oli päivän kohokohta.

 Bengt-Olof Wikström ajoi Ferguson traktoria.

Avointen kylien päivä kului vilkkaissa merkeissä lauantaina 11.6. Sekä opastettuja ryhmiä että degerbyläisiä näkyi museossa ja kyläkonttorissa. Kunnanjohtaja Jarl Boström vihki kylän uuden lipputangon ja samalla myös museon uudet näyttelyt kylmästä sodasta.

Lippu1

Suomen lippu on nostettu. Paikalla kunnanjohtaja Jarl Boström, kyläläiset Runa Kraemer ja Caj Degerholm sekä museon opas Berndt Gottberg.

 

rsz palju

Degerön paljusaunan palju viehätti nuorukaisia.

 

Ryhmi

Opastus käynnissä museon pihalla.

Helmikuussa 2016 on kulunut 60 vuotta siitä, kundegerbyläiset saivat palata koteihinsa Porkkalan alueelle neuvostomiehityksen päätyttyä 26. tammikuuta 1956. Alue oli toiminut 11 vuotta sotilastukikohtana. Ristiriitaisin tuntein palattiin rakkaille kotitiloille. Alue oli täysin turmeltunut. Igor-museon teemana on tänä vuonna paluu Porkkalaan. Lue lisää museosta ja näyttelyistä.

Lue lisää...

Konsertti Degerbyn urkujen 50-vuotisjuhlan johdosta veti yli 50 henkilön yleisö. Kiitokset Anders ja Ann-Sofi Storbackalle jotka veivät onnistuneen ohjelman läpi. Seurakunnan puolesta he saivat lämpimät kiitokset Tom Hellsteniltä.