(katso kartta sivun alaosassa)

Degerby Igor-museossa kerrotaan Porkkalan vuokrakaudesta ja sen vaikutuksista sekä Suomen että Neuvostoliiton puolella. Vuokrakausi oli merkittävä aika maamme poliittisessa historiassa. Se oli myös pysyvä uhka Suomen itsenäisyydelle. Kiinnostus on viimeisten 20 vuoden aikana kasvanut valtavasti, ja vasta nyt ollaan saamassa jonkinlainen kuva tästä erikoisesta aikakaudesta.

Otteita ensi vuoden näyttelyistä:

Miten tukikohdan asukkaat viihtyivät Porkkalassa? Ainutlaatuisa tarinoita ja kuvia.

Miksi Vladimir Novikov sekoitti vodkaa sotilaiden olueen?

Evakkomatkat Hangosta Degerbyhyn ja takaisin.

Ja kuka oli Igor?

Kaikkiin kysymyksiin meillä ei ole vastausta, mutta tiedämme mm. miksi neuvostoliittolaiset maalasivat talot sinisiksi ja miksi alueella oli harvinaisen paljon käärmeitä vuokrakauden jälkeen. Saamme jatkuvasti uusia tietoja alueen siviilielämästä.

Oppaamme kertovat mielellään lisää!

Katso aukioloajat ja lue lisää klikkaamalla otsikoita vasemmalla.

 

Vuoden Suomi 100 projekti Degerbyssä on

Porkkalan vuokrakausi on aina pääteemana näyttelyissämme, jatkuvasti saamme uutta tietoa vuokralaisten kokemuksista. Perinteisesti olemme aina kertoneet myös aikakauteen liittyvistä tapahtumista, mm. Baltiassa.

Lottien työpanos on vahvasti mukana myös  vuoden 2018 näyttelyissä

Degerbyllä oli oma lottaosastonsa. Degerbyläiset lotat kertovat usein kylmistä ja pitkistä päivistä ja öistä vartiotornissa, jossa he tekivät tärkeän työpanoksen sotien aikana. Evakuoinnin aikana lotat tarjosivat keittoa ja kahvia Degerbyn kunnantalon pihalla - eli nykyisen museon pihalla.

lotta4

Dbr MH 4d