Oletko kuullut?

Bää

Eräs Igor-museon kävijä kertoi:

Asuimme maatilalla, jossa oli paljon erilaisia eläimiä. Talomme oli iso, ja niin oli myös pihamme, ja sen takia kaikki kylän lapset kokoontuivat meille leikkimään. Meillä oli sotavanki, joka oli usein mukana leikkimässä lasten kanssa. Eräänä päivänä, kun olimme pihalla leikkimässä, vanki alkoi yhtäkkiä juosta pikavauhtia metsään päin. Me huolestuimme ja mietimme, pitäisikö hakea äiti ja isä. Samassa vanki kääntyi juostessaan, ja huusi: - Bääää! Silloin oivalsimme, että hän oli menossa hakemaan lammasta, joka laidunsi metsänreunalla. Hetken kuluttua hän palasi lammas narussa.

Kerro lisää...

?
Missä on Maijala?
!
Marjatta Liesjärvi lomaili viikon kesällä 1960 Degerbyssä. – Vuokrasimme talon meren rannalla, se oli huonossa kunnossa, hän kertoo. Vuokraisäntä asui...

Degerbyn blogi

Degerbyn vauhti kiihtyy

Kartta 1

Degerbyn osayleiskaavan alue. Kunta osti Kukkulan alueen, kun Kopparnäsiin suunniteltiin ydinvoimalaitos.

Degerbyn kehitys on todella edistynyt mukavaa vauhtia: aika hiljaisen aloituksen jälkeen riittävän moni kiinteistönomistaja Degerbyn keskustassa on tilannut viemäriliittymän. Täten Itä-Inkoon vesiosuuskunta pystyy aloittamaan uuden jätevesilinjan rakennustyöt tämän kevään aikana.

Työt ulottuvat myös uudelle Kukkula-alueelle, josta löytyy noin kymmenkunta uutta kunnan omistuksessa olevaa tonttia. Kunta rakentaa myös Kukkulatien Degerbyntieltä etelään päin. Noin kymmenkunta yksityisomistuksessa olevaa uutta tonttia Degerbyntien varrella liittyy suunnitelmiin.

Furuborgintien asfaltointityöt, kantatieltä alkaen Degerbyntiehen, aloitetaan heti jätevesinlinjojen rakennustöiden valmistuttua.

Tekninen lautakunta suhtautui myötämielisesti esityksiin kokouksessaan viikolla 8. Kukkulatien katusuunnitelmaehdotus asetetaan nyt yleisesti nähtäville ja Furuborgintien asfaltointiurakka käynnistetään kunnanhallituksen hyväksyttyä sen.

Mikäli kaikki etenee suunnitelmien mukaan, on kohta mahdollista markkinoida kauan kysyttyjä Degerbyn keskustan tontteja.

Itä-Inkoon vesiosuuskunta rakentaa parhaillaan vesi- ja jätevesiliittymiä Kärrbyntien kiinteistöille. Karjaan puhelin ilmoitti aivan äsken, että riittävän monta liittyjää valokuituverkkoon on löytynyt Kärrbyntien varrelta.

Kärrbyntien jälkeen vesiosuuskunta jatkaa Kopparnäsintietä ja Kocksbyntietä pitkin.

                                                                                                                                                      Lena Selén

Ajankohtaista Degerbyssä

Ensimmäinen ryhmä Igorissa

NYBerndt22mars

Tämän vuoden ensimmäinen ryhmä saapui Hyvinkäältä 22.3. Kuvassa Berndt Gottberg opstaa puolet ryhmästä. toinen puolikas juo kahvia pullan kera Rosenbergin kylätalossa. Museo avataan virallisesti 1.5., mutta jo huhtikuun aikana otamme tilauksesta ryhmiä vastaan.