Oletko kuullut?

Bää

Eräs Igor-museon kävijä kertoi:

Asuimme maatilalla, jossa oli paljon erilaisia eläimiä. Talomme oli iso, ja niin oli myös pihamme, ja sen takia kaikki kylän lapset kokoontuivat meille leikkimään. Meillä oli sotavanki, joka oli usein mukana leikkimässä lasten kanssa. Eräänä päivänä, kun olimme pihalla leikkimässä, vanki alkoi yhtäkkiä juosta pikavauhtia metsään päin. Me huolestuimme ja mietimme, pitäisikö hakea äiti ja isä. Samassa vanki kääntyi juostessaan, ja huusi: - Bääää! Silloin oivalsimme, että hän oli menossa hakemaan lammasta, joka laidunsi metsänreunalla. Hetken kuluttua hän palasi lammas narussa.

Kerro lisää...

?
Oletko kuullut pakenevista jäniksistä?
!
Kun Porkkalana lue palautettiin Pertti Vanhapelto näki Päivölän Rödbrottissa näyn, jota hän ei koskaan unohda: - Se oli kevättä 1956, koska lumi oli ...

Degerbyn blogi

Igor-museo, Porkkalan vuokra-aika ja Gutsåkerin hautuumaa

1

Igor- museo on profiloitunut Porkkalan vuokra-aikaan 1944-56. Neuvostoaluetta kutsuttiin Porkkalan parenteesiksi. Museo käsittelee parenteesiajan poliittista kontekstia ja siihen liittyviä mikrohistoriallisia kertomuksia neuvostoajan elämästä vuokra-alueella ja sen ulkopuolella. Varsinaisissa näyttelytiloissa käydään esinehistorian kautta läpi mm. neuvostoperheiden arkista elämää noin 11 vuotta kestäneen parenteesiajan viitekehyksessä. Toisin kuin usein luullaan, komennus vuokra-alueelle oli neuvostostoupseereille mieleinen. He saivat ottaa perheensä mukaan ja elää ehkä hieman vapaammin kuin äiti-Venäjän alueella.

Lue lisää...

Ajankohtaista Degerbyssä

Museokortilla voit myös matkustaa

musekort större logo

Museokortti on nyt myös käytössä Degerby Igor-museossa ja jos lunastat museokortin voit kesän aikana myös matkustaa edullisesti kortilla.  Pääaiheena Degerbyn museossa on  tänä vuonna on  Porkkalan tukikohdanvarustautuminen ydinsotaan, mutta paljon muutakin löytyy. Museo on toukokuussa avoinna lauantaisin klo 12-16, muina aikoina tilauksesta.Tilaa etukäteen: puh. 040 5418526 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jos haluat tuoda ryhmän meille: tilaa aikaaetukäteen! Kesän aukioloajat ovat tas perinteisesti 1.6.-31.8. ti-la klo 11-16.

Alla tietoja musekortin tuomista matkustusehdoista:

Museokortti ja Expressbus yhteistyöhön — museokierrokselle kaikkien aikojen kesäpaketilla  

Museokortin omistajille bussimatkat vain 10€ kaikilla Expressbus-vuoroilla ja koko kesäkauden ajan.

Lue lisää...