Kopparnäsin kehityksestä vastaava Leader-projekti saa päätöksensä 30. syyskuuta 2018. Projektipäällikkö Silva Sallanmaa kertoo, että ehdotuksia peränkuuluttavaan nettikyselyyn on tullut jo noin 500 vastausta, mikä tietää hyvää kehitykselle. Vielä on kuitenkin monta kysymysmerkkiä. Epäselvää on esimerkiksi, miten laajennettu toiminta hoidetaan. Inkoossa ei ole kunnollista leirintäaluetta, ja varsinkin kesäisin sille olisi kysyntää. Sallanmaa pohtii, olisiko joku alueen yrittäjistä halukas hoitamaan hiekkarannan viereistä leirintäaluetta.

Kopparnäsin kestikievari sulkee vuodenvaihteessa, eikä tulevalle toiminnalle ole suunnitelmia.

- Kiinteistö on yksinkertaisesti liian vanha ja huonossa kunnossa, Silva Sallanmaa toteaa.

Berglundin kiinteistö on vihdoinkin myyty yksityiselle omistajalle, ja siihen sisältyy myös Niemen mökki – mutta ei satama.

- Se tulee olemaan helpommin käytettävissä, Sallanmaa ennustaa.

Hän on vakuuttunut siitä, että viitoitusta ja tietoa pitää laajentaa koko alueelle, sekä luonnon että alueen historian suhteen – ja Furuborgissa 7.11. järjestettävän tarinaillan lähes 30 osallistujalla oli paljon kerrottavaa. Kuvia ja tarinoita voi lähettää kyläyhdistykselle osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

21. marraskuuta pidettynä tarinailtana teemana oli Degerbyn sotavangit. Tästäkin aiheesta löytyy paljon materiaalia, sillä Degerbyhyn sijoitettiin 90 venäläistä sotavankia ennen evakuointia.

silva sallamaa

Silva Sallamaa on tyytyväinen illan tapaamiseen.

kopparnäs1

Pikkalan sokeritehtaan enstisillä työntekijöillä oli paljon puhuttavaa. Vasemmalata Veikko Pihlaja, Matti Sorvari ja Risto Jussila puntaroimassa Porkkalan oppaan Berndt Gottbergin kanssa.