Degerbyllä on enemmän tarjottavaa matkailijoille kuin monella muulla kylällä:

- Selkeä teema, eli Porkkalan vuokrakausi

- Kopparnäsin valtava, kaunis virkistysalue

- Täydellinen sijainti kantatie 51:n varrella

- Idyllinen, aito kylä, jossa on jo nyt paljon palvelua

Tämä todettiin vilkkaassa keskustelussa, joka käytiin Lomalaitumen kyläkehittämisprojektin aloitteesta keskiviikkoiltana 22.10. kyläkonttori Rosenbergillä. Mukana oli Lomalaitumen projektipäällikkö Tiina Perämäki, ja konsultteina toimivat matkailu- ja ympäristövalmennus Entran Soila ja Simo Palviainen.

Innokkaaseen keskusteluun osallistui peräti 16 henkilöä, yrittäjiä ja muita kyläläisiä. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että Degerbyllä on kaikki valtit kädessä matkailun edistämisen suhteen.

Vasemmalta: Mikko Auri, Tiina Perämäki, Soila Palviainen, Simo Palviainen, Sonja Bäckman

– Se mitä nyt ennen kaikkea tarvitsemme, on tuotteistamista, totesi Cecilia Montén.

Igor-museo on Degerbyn kyläyhdistyksen kautta mukana Porkkalan Parenteesi -yhdistyksessä niinkuin myös moni degerbyläinen yrittäjä. Tämän järjestön kauttavoidaan siis myydä jo olemassaolevia matkailutuotteita.

–Meidän pitää kuitenkin muistaa, että tekniikka ja sen mahdollisuudet kehittyvät valtavaa vauhtia. Menetelmät, joita käytettiin puoli vuotta sitten voivat olla tänään jo vanhentuneita, Soila Palviainen muistuttaa. Matkustajat kokoovat omat matkansa poimimalla tuotteita netistä.

– 80 prosenttia matkailijoista ovat yksittäisiä matkailijoita, totesi Visit Southpoint Finland-yrityksen Berit Mariani-Cerati. TripAdvisor ja booking.com ovat elintärkeitä varsinkin pienille yrityksille.Jos et ole siellä, sinua ei ole olemassa.

 

Degerby tarvitsee nyt selkeän strategian, jonka yksittäiset yrittäjät voivat omaksua, ja alkaa toimimaan sen mukaan.

– Saimme hyvän alun keskustelulle konsulttien avulla. Työ jatkuu näissä merkeissä, totesi kyläyhdistyksen projektisihteeri Sonja Bäckman ja palasi tietokoneen ääreen päivittämään Degerbyn uunituoreita kotisivuja.