Kyläkonttori oli melkein täynnä keskiiviikkoiltana 15.10., kun Ingmar Hagmanin dokumenttielokuva esitettiin ensimmäistä kertaa. Elokuvassa seurataan neuvostoupseeri perheen vierailua Degerbyssä kesällä 2000, missä perheen isä Vladimir Borzov palveli 50 vuotta sitten. Hans Brennerin työpanos tulkkina on vaikuttava. Elokuvassa kerrotaan myös kesän 1944 tapahtumista, ja siitä, mikä johti Porkkalan alueen vuokraamiseen Neuvostoliitolle 50 vuodeksi. Mukana oli myös haastatteluja paikallisten ihmisten kanssa, jotka muistavat evakuoinnin tai paluun.

Borzovin perhe: isä Vladimir, vaimo Vija, poika Juris sekä pojantytär kiertävät elokuvassa Degerbytä ja paikkoja, missä he mahdollisesti liikkuivat vuokrakauden aikana. Vladimir joutuu toteamaan, että maisemat ovat muuttuneet valtavan paljon 50 vuodessa. Borzovin perhe on siitä ainutlaatuinen, että se on ainut tapaamistamme neuvostoperheistä, joka on asunut osan ajasta Degerbyssä. Poika Juris syntyi Siuntion synnytyssairaalassa 1950.

Elokuvan jälkeen seurasi lyhyt keskustelutuokio ja kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että kannatti tulla katsomaan elokuva. Kyläyhdistys kiittä Ingmar Hagmania, joka on antanut kopion elokuvasta yhdistyksen käytettäviin.