Blogi

Tervetuloa Degerbyn blogiin! Oletko sinä seuraava bloggaajamme? Ota yhteyttä: igor@degerby.fi tai +358 405418526. Voit kirjoittaa mieleisestä aiheesta ja tietenkin omalla kielelläsi.

Kartta 1

Degerbyn osayleiskaavan alue. Kunta osti Kukkulan alueen, kun Kopparnäsiin suunniteltiin ydinvoimalaitos.

Degerbyn kehitys on todella edistynyt mukavaa vauhtia: aika hiljaisen aloituksen jälkeen riittävän moni kiinteistönomistaja Degerbyn keskustassa on tilannut viemäriliittymän. Täten Itä-Inkoon vesiosuuskunta pystyy aloittamaan uuden jätevesilinjan rakennustyöt tämän kevään aikana.

Työt ulottuvat myös uudelle Kukkula-alueelle, josta löytyy noin kymmenkunta uutta kunnan omistuksessa olevaa tonttia. Kunta rakentaa myös Kukkulatien Degerbyntieltä etelään päin. Noin kymmenkunta yksityisomistuksessa olevaa uutta tonttia Degerbyntien varrella liittyy suunnitelmiin.

Furuborgintien asfaltointityöt, kantatieltä alkaen Degerbyntiehen, aloitetaan heti jätevesinlinjojen rakennustöiden valmistuttua.

Tekninen lautakunta suhtautui myötämielisesti esityksiin kokouksessaan viikolla 8. Kukkulatien katusuunnitelmaehdotus asetetaan nyt yleisesti nähtäville ja Furuborgintien asfaltointiurakka käynnistetään kunnanhallituksen hyväksyttyä sen.

Mikäli kaikki etenee suunnitelmien mukaan, on kohta mahdollista markkinoida kauan kysyttyjä Degerbyn keskustan tontteja.

Itä-Inkoon vesiosuuskunta rakentaa parhaillaan vesi- ja jätevesiliittymiä Kärrbyntien kiinteistöille. Karjaan puhelin ilmoitti aivan äsken, että riittävän monta liittyjää valokuituverkkoon on löytynyt Kärrbyntien varrelta.

Kärrbyntien jälkeen vesiosuuskunta jatkaa Kopparnäsintietä ja Kocksbyntietä pitkin.

Lena Selén