Oletko tietoinen siitä että haja-asutusalueen jätevesiasetus astuu voimaan 31.10.2019? Jos alueellesi on tulossa vesiosuuskunta ja olet liittynyt jäseneksi, niin silloin sinun ei tarvitse muuttaa jätevesijärjestelmiäsi uuden lain mukaisiksi. Voit odottaa siihen asti, kunnes vesiosuuskunnan hanke toteutetaan.

Degerbyhyn on perustettu uusi vesiosuuskunta – Itä-Inkoon vesiosuuskunta - jonka tavoitteena on huolehtia jätevedestä sekä kirkonkylän vanhan osuuskunnan alueella että jätevedestä ja vedensaannista Degerbyn haja-asutusalueella.

Jos liityt jäseneksi nyt, niin sinulla on todiste siitä, että vesiosuuskunnan palvelut koskevat myös sinun kiinteistöäsi.

Tämän lisäksi tieto siitä että Degerbyhyn on tulossa järjestetty jätevesihuolto voisi mahdollistaa rakennuslupien lisäystä haja-asutusalueella.  Manneralueiden yleiskaavoitus on vielä työn alla.

Tällainen viesti vesiosuuskunnan johtokunta sai Inkoon tekniseltä johtajalta Aija Auniolta hallituksen kokouksen jälkeen 12.6.

Inkoon kunta on lupautunut tukemaan hanketta merkittävällä summalla joka määräytyy liittyjämäärän mukaan. Kunnan tuki vakituisille asukkaille liittymisestä on 25 % kustannuksista (max. 3500 €) ja loma-asuntoliittyjille 7,5 % kustannuksista.

Karjaan Puhelin Oy:n kanssa on myös käyty neuvotteluja edullisista kuituliittymistä.

Hankkeeseen on palkattu myös osa-aikaisen projektipäällikön Kati Lundénin joka kesäkuussa aloittaa tiedoituksen projektistä.