Karl-Göran ja Dita Karlsson vuokraavat Grefvaksen tilalla mökkejä. Toista kutsutaan Olympia-mökiksi ja toinen on vanha torppa.

– Sinne minä muutin, kun palattiin Porkkalaan vuokrakauden jälkeen, Karl-Göran kertoo. Dita muutti torppaan vuonna 1962.

Grefvaksen tilan päärakennus oli vielä pystyssä, mutta niin huonossa kunnossa, että se purettiin.

– Vieraamme ovat usein rakennustyöläisiä, jotka etsivät tilapäistä asuntoa lähellä työpaikkaa, Dita kertoo. Mutta juuri nyt Suomessa ei rakenneta. Sen huomaa myös kävijämäärästämme.

– Tänä vuonna on käynyt lähinnä pyöräilijöitä, Karl-Göran kertoo. Mökkejä saa myös vuokrata vain yhdeksi yöksi.

Ensimmäisen toimintavuoden aikana 2001 tuli vieraita sekä kotimaalta että ulkomailta.

– Ensimmäiset kävijämme olivat skoonelaisia. Pitkämatkaisimmat vieraat tulivat Australiasta. Kaikki ovat olleet todella tyytyväisiä.

Sen voi myös ymmärtää. Olympia-mökin terassilta on kaunis näkymä pelloille ja metsänlaitaan. Piha on hyvin hoidettu ja paikka on rauhallinen ja viihtyisä.

– Joskus pelloilla liikkuu hirviä. Vieraamme, varsinkin saksalaiset, ovat riemuissaan nähdessään hirven luonnossa, Dita kertoo.

Torppa on hyvin varustettu mökki, joka on tarkoitettu korkeintaan viidelle hengelle.

– Huomasin itse matkoilla miten hankalaa on, jos vuokra-asunnosta ei löydy mitään, Dita kertoo.

Siksi torppa on varustettu sähköliedellä, jääkaapilla, mikrolla, kahvinkeittimellä, leivänpaahtimella, TV:llä sekä radiolla. Kesäisin yhteinen grilli on vieraiden käytettävissä.

Ja kaiken tämän lisäksi mökeistä löytyy vielä tärkeimmät käyttötavarat, kuten mausteita, kahvia, suolaa, sokeria ja pesuaineita.

Olympia-mökki on hyvä vaihtoehto ohikulkijoille – omistajat kuvailevat sitä teltan ylellisempänä vaihtoehtona. Täältä löytyy hella, jääkaappi, mikro ja kahvinkeitin. Ulkopuolelta löytyy vesiposti ja ulkovessa.

– Eräs kävijä sanoi, että meiltä puuttuu vain yksi asia – kenkälusikka! Joten nyt sieltä löytyy sellainenkin, sanoo Dita nauraen.

 

 

Grefvaksen torppa

Halvdelsintie 48, 10160 Degerby

Mökkejä ja varastotilaa vuokrattavana.

+358 (0)40 7571839 / +358 (0)400 646 398 /+358 (0)9 2213 073

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

www.elisanet.fi/kg.grefvas