Mansikoita äitienpäiväksi tai syyskuuhun asti? Tämä voi olla mahdollista myös Degerbyssä, sillä degerbyläiset Elina Kontti ja Rasmus Nordström ovat pystyttäneet kaksi viljelytunnelia Bökarsin tilalla. Toisessa on jo mansikantaimia 50 metrin riveissä. Ne saavat säännöllisesti vettä ja lannoitetta, ja kukinnan alkaessa sisään siirretään kimalaisia hoitamaan pölytyksen.

 - Kimalaiset sopivat avomaalle, koska ne eivät liiku pitkiä välimatkoja, kertoo Elina, joka on jo hankkinut olkimökin avomaakimalaisia varten pellolle, jossa hän on jo muutaman vuoden viljellyt mansikoita.

 

Tänä vuonna viljelmiä on noin 800 m2 tunneleissa ja 4 hehtaaria avomaalla Degerbyssä ja Porkkalassa. Ensimmäiset mansikat kypsyvät ennen juhannusta, siitä Elina on melko varma. Niitä myydään Bökarsin tilalla (Degerbyntie 408), Siuntion kalasavustamon pihalla sekä Haijen torilla Porkkalantien varrella. Loput menevät tukkumyyntiin.

Elina Kontti, puh. 050-320 9582, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.