Har du hört?

Den fina flygeln

Sven-Erik Böckelman berättar om evakueringen i Degerby:

- Jag var 15 år och hade fått tillstånd att köra lastbil eftersom det var ont om chaufförer. Jag hörde till Grankulla skyddskårs soldatgossar och vår uppgift var att evakuera i Degerby. Vi var ute på fältet på dagen och varje kväll åkte vi tillbaka till Grankulla. Bilen lastades alltid full med saker, det skulle gå i en sjudundrande fart. Vi kom till Degerby när solen gick upp och for hem på kvällen.

Läs mer...

Berätta mera...

?
Maijala
!
Marjatta Liesjärvi var på semester en vecka sommaren 1960 i Degerby. - Vi hyrde ett hus vid havet, som var i dåligt skick, berät...

Senaste från bloggen

Ett gott år 2016

Det är underligt så bitar ibland faller på plats just när man tror att mycket för länge sedan är glömt eller överspelat. Som det här med Degerbydagen där Karl-Göran Karlsson trodde på en återuppstånden talkoanda av den gamla goda sorten, som gjort Degerby så berömt. Och så visade det sig att han hade rätt!

Dessutom verkade alla så innerligen nöjda med att ha grävt fram stövlar och mycket annat från återkomstens tider på sent 50-tal. Allt var på plats, inklusive pansarvagnen och de två dansande Kalinka-flickorna. Allt fungerade och allt stämde!

Precis som det gjorde med Igormuseet hela säsongen 2016 med ett besökarantal långt över medeltalet. Vi är snubblande nära 4500 för det här året och det känns bra.

Läs mer...

Aktuellt i Degerby

Degerbys nya byahjälp

Nu har Degerby fått en ny byahjälp, Ingåbon Kim Ketola  inledde sitt jobb den 1 november och är redo att hjälpa Degerbyborna med vardagsgöromål, allt från snöskottning till gräsklippning osv. Kims arbetstider är i princip vardagar 9-14 och han kan beställas via telefon 046 6230405 eller epost Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Avgiften för hans jobb är 10€ per timme, plus resekostnad eller kilometeravgift räknat från Furubogsvägen 6.  Själva avgiften för arbetet kan räknas som hushållsavdrag i beskattningen.