Ajankohtaista Degerbyssä

Degerbyssä on uusi kyläavustaja. Inkoolainen Kim Ketola aloitti työnsä 1 marraskuuta ja on nyt valmis auttamaan kyläläisiä arjen askareissa, kuten lumitöissä ja ruohonleikkuussa jne. Kimin työajat ovat arkisin noin 9-14 välillä ja hänet voi tilata puhelimitse numerosta 046 6230405 tai sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Työstä veloitetaan 10€ per tunti, plus kilometrikorvaukset lähtöpaikkana Furuborgintie 6.  Työmaksun osuus toimii myös  työtalousvähennyksenä veroituksessa.

 

Tässä on projektimme sisältö, joka on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Se koostuu neljästä osasta, jotka yhdistyvät kolmeen tapahtumaan: Igor-museon 20-vuotisjuhla, Degerbyn päivän traktorikarnevaali sekä lasten muinaistulien ilta.

  1. Porkkala Love Stories: Erik ja Doris löysivät toisensa evakuoinnin yhteydessä, Nikolaj ja Ljubov tapasivat upseerikerholla Degerbyn kirkossa Porkkalan vuokrakauden aikana.
  2. Lapiosta GPS:ään – maatalousmenetelmien kehitys 100 vuoden aikana. Navetanovessa olevasta laskurista GPS:ään ja elektroniseen pinta-alojen sekä materiaalikulutuksen mittaukseen. Raportti Hankkijan konttorilta, joka oli maanviljelijöiden kohtaamispaikka Degerbyssä.
  3. Suojeluskuntapäällikkö Valter Österman oli yksi 29 degerbyläisestä, jotka kaatuivat Suomen itsenäisyyden taisteluissa. Hänen laaja kokoelmansa, joka koostuu sekä mitaleista että asiakirjoista, on lajissaan ainutlaatuinen.
  4. Porkkalan käsikirja. Helppolukuinen opas nähtävyyksistä ja palveluista Kirkkonummen, Siuntion sekä Degerbyn alueella.

 

 

 

Nyt se on olemassa! Degerbyn oma postimerkki joka kertoo paluusta 1956.

sveng

Kuvassa everstiluutnantti Sven Gahnström leikkaa rajan piikkilangan 26.1.1956. Kapteeni Reijo Rautsi vieressä. 

rsz postimerkki

1 lk:n postimerkin saat Igormuseon kaupasta. Hinta 2€. Voit samalla ostaa Porkkala-aiheisen kortin ja saada Igor-leiman. Hinta yhteensä 3€.

pikkala3bDegerbystä kiertoajelut useimmiten jatkuvat kohti Siuntiota ja Pikkalan porttia, joka on vuokrakauden ainoa jäljellä oleva. Eräänä päivänä KirkkonummenHuolto Oy:n Benjamin Kukko päätti että risut on poistettava! Hän sai luvan maanomistajalta ja näin siistiltä paikka nyt näyttää. Kunnioitettavaa talkootyötä! Mukana kuvassa ovat Ove Grundström ja Sebastian Hedman.

Tänä kesänä myös Degerbyn kaunis kirkko toimi tiekirkkona. Kävijöitä riitti ja toivomme jatkoa ensi kesänä. Parhaat kiitokset Inkoon seurakunnalle!

PS Oletko tietoinen siitä että Degerby Igor-museon kautta on mahdollista järjestää opastettuja käyntejä kirkossa myös talviaikaan. Ilmoitathan etukäteen, puh. 040 5418526

Lue lisää tiekirkoista: www.tiekirkot.fi